Coaching in het algemeen is nog geen erkend beroep, waardoor velen zich makkelijk coach noemen zonder voldoende en correcte opleiding. Coaching is vakmanschap en dat vraagt een stevig onderbouwde continue vorming van de coach om bekwaamheid en professionalisme te waarborgen.

Als natuurcoach werken we met kwetsbare mensen en is het absoluut noodzakelijk dat deze terecht komen bij welgevormde, professionele, kwaliteitsvolle natuurcoaches. Vanuit deze gedachte werd het Kwaliteitslabel Natuurcoaching geboren, met als doel bij te dragen tot professionalisering van het vakgebied Natuurcoaching.

Open Huis Natuurcoaching vzw reikt dit Kwaliteitslabel Natuurcoaching uit aan haar leden, om een professionele én kwaliteitsvolle dienstverlening van de natuurcoach te waarborgen.

Als lid natuurcoach van Open Huis Natuurcoaching vzw kun je je met het Kwaliteitslabel Natuurcoaching onderscheiden in het grote bos van coaches. Met het Kwaliteitslabel Natuurcoaching beken je kleur: je werkt missie gedreven, je kiest ervoor om je professioneel te blijven vormen in het vakgebied Natuurcoaching én je profileert jezelf bewust als een professionele, kwaliteitsvolle natuurcoach. Ook staat de vereniging ervoor dat natuurcoaches ernaar streven dat we allen beter zorg gaan dragen voor onszelf, de samenleving, de natuur en de aarde. Het een is met het ander verbonden.

Open Huis Natuurcoaching vzw biedt een wegwijzer voor eenieder die op zoek is naar een professionele, kwaliteitsvolle Natuurcoach of er zelf een wil worden.

Om het Kwaliteitslabel Natuurcoaching te behalen, dien je te voldoen aan een aantal vastgelegde criteria waarop je wordt getoetst door Open Huis Natuurcoaching vzw. Kies je samen met ons bewust voor missiegedreven, professionele, kwaliteitsvolle Natuurcoaching, lees dan HIER verder.