Wil je als welzijnsprofessional samen met anderen verder meebouwen aan Open Huis Natuurcoaching vzw? Wil je ook samen borg staan voor professionele en kwaliteitsvolle begeleiding in én met de natuur? Dan ontmoeten we je graag!

De eerste stap bestaat uit je aanmelding om ons te ontmoeten. Dit kan via een ontmoetingsmoment die je in de kalender terug  vindt of via een skypegesprek. Stuur een mailtje naar contact@openhuisnatuurcoaching.org of via het onderstaand formulier. Vervolgens word je persoonlijk uitgenodigd op een van onze Open Huis Kennismakingsmomenten waar we elkaar beter leren kennen. Je krijgt meer inzicht welke ondersteuning de vereniging jou als toekomstig lid biedt en hoe je je wenst te verhouden tot onze vereniging. Zo kan je kiezen om ons verder te steunen als sympathisant middels een donatie of vrijwilligerswerk. Of je kan kiezen om meewerkend lid te worden. Dit laatste kan als je reeds een welzijnsprofessional bent die in én met de natuur begeleidt. Daarnaast kan je ook kiezen om te gaan voor het Kwaliteitslabel OHN.

Als meewerkend lid ondersteun je de organisatie met lidgeld (zie verder) en werk je minstens aan één project mee tijdens het jaar.

Indien je ook graag voor het kwaliteitslabel gaat, dan ziet jouw wandelpad er als volgt uit:

1. Je maakt je formeel lid van Open Huis Natuurcoaching vzw en betaalt hiervoor een jaarlijkse bijdrage. Voor 2019 werd de bijdrage vastgesteld op 95€ exclusief btw. Hiervoor

  • Krijg je toegang tot de Open Huis Natuurcoaching Inspiratiedagen,  oefen je je vaardigheden op basis van de vooropgestelde kwaliteitscriteria, leer je van gevorderde welzijnsprofessionals die in én met natuur begeleiden.
  • Bereid je je samen met anderen voor op het behalen van het Kwaliteitslabel OHN.
  • Kan je deelnemen aan een van onze Open Huis Natuurcoaching Kwalificatiedagen en behaal je zo het kwaliteitslabel.
  • Word je vermeld bij de lijst van welzijnsprofessionals met kwaliteitslabel OHN.
  • Kan je deelnemen aan het opzetten van samenwerkingen, projecten en themadagen tussen diverse begeleidingsprofessionals, organisaties, verenigingen, … actief op het terrein van natuurcoaching.
  • Kan je deelnemen aan vibrerende en lerende netwerken voor kruisbestuiving onder natuurcoaches met kwaliteitslabel.
  • Word je geïnspireerd middels relevante artikels, onderzoeken, boeken, nieuws met betrekking tot het vakgebied, en kan je je praktijk hiermee verder onderbouwen.
  • Maak je deel uit van een besloten FB-groep, waarbij we van elkaar kunnen leren. Zowel inhoudelijk als op het vlak van ondernemerschap.
  • Kun je deelnemen aan werkgroepen die ontstaan binnen de werking van de vereniging.

2. Na het behalen van het kwaliteitslabel, vermindert je jaarlijkse bijdrage voor lidmaatschap naar 75€ excl. btw.  Dit in ruil voor jouw inzet (max. 1 x per jaar een kwaliteitsvolle demo aanbieden tijdens de Open Huis Natuurcoaching Inspiratiedagen) om verder mee te bouwen aan  professionalisering van het begeleiden in én met de natuur.

STAPPENPLAN

om te evolueren naar het Kwaliteitslabel OHN:

Om zelf in te schatten waar jij je situeert, kan je de Kwaliteitslabel OHN criteria doornemen.

Meld je vandaag nog aan om lid te worden middels het invullen van onderstaande vragenlijst:

Vragenlijst kennismaking
(max 5 lijnen)
(max 3 lijnen)
Ja/nee omdat...

Hartelijk dank en tot snel!