Wil je als welzijnsprofessional samen met anderen verder meebouwen aan Open Huis Natuurcoaching vzw? Wil je ook samen borg staan voor professionele en kwaliteitsvolle begeleiding in én met de natuur? Dan ontmoeten we je graag!

De eerste stap bestaat er uit lid te worden. Vervolgens nodigen we je graag uit op een van onze OHN-momenten (bijvoorbeeld een zoomsessie, een fysieke activiteit (uiteraard rekening houdend met de corona-maatregelen)) waar we elkaar beter leren kennen. Wil je echter meer info vooraf, dan kan je ons altijd bereiken via contact@openhuisnatuurcoaching.org.

Het lidmaatschap bedraagt 40 €/jaar. Sluit je nu aan, dan loopt deze tot eind december van het jaar. Is het lidmaatschap jou meer waard, dan mag je natuurlijk meer schenken. Jouw bijdrage maakt de werking van de vzw mogelijk (bijvoorbeeld jaarlijkse kosten website, domeinnaam, boekhouding, online platformen, enz…). De bestuursleden en collega’s werken op vrijwillige basis.

Voor bijkomende activiteiten kan het zijn dat we boven op het lidgeld een minimale kostendekkende bijdrage vragen om de organisatie ervan mogelijk te maken.

Hoe word je OHN-lid?
 1. Kies je soort lidmaatschap
 2. Word je “meewerkend lid”? Laad dan de Engagementsverklaring op en mail ze ondertekend terug naar contact@openhuisnatuurcoaching.org.
 3. Betaal je lidgeld.

STAP 1. Kies je soort lidmaatschap en vul onderstaande vragenlijst in. Vergeet niet op de verzendknop te drukken. Zo weten we dat je wenst lid te worden.

 1. Sympathisant. Je voelt je aangetrokken tot onze missie, visie en werking, terwijl je zelf geen welzijnsprofessional bent die in en met de natuur werkt zoals wij dat beschrijven (zie hier). Als je twijfelt, vraag het gerust eens bij ons na. Je mag je ook altijd opgeven voor vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld de organisatie van een event of dergelijke.
 2. Steunend lid. Als welzijnsprofessional wil je graag deel zijn van ons netwerk, maar ben je nog niet zover dat je de OHN Engagementsverklaring kan ondertekenen (bijv. nog niet voldoende opgeleid, ervaring, praktijk, …). Wel mag je in functie van je verdere groei naar meewerkend lid deelnemen aan bijvoorbeeld de intervisies. In die zin beschouwen we dit soort lidmaatschap als een wandelpad naar meewerkend lid. Je bewandelt het op je eigen tempo en van zodra je voelt dat je je volledig akkoord kan verklaren met de OHN-Engagementverklaring stap je over naar ‘meewerkend lid’.
 3. Meewerkend lid. Je bent een welzijnsprofessional die in én met de natuur begeleidt, zich alzo graag wenst te positioneren en middels de OHN-Engagementsverklaring toont dat je kiest voor een professionele aanpak. Je schoolt je bij op allerlei manieren in deze materie. Als meewerkend lid werk je ook minstens aan één project mee tijdens het jaar, en neem je deel aan OHN-events, presenteer je zelf eens iets, denk je mee, enz …. en dit binnen je mogelijkheden. Je onderschrijft de OHN-Engagementsverklaring en plaatst het OHN-vignet dat je zal worden doorgemaild op je website. Je koppelt hieraan een link naar de Engagementsverklaring.

VOORDELEN VAN JE LIDMAATSCHAP:

Als steunend en meewerkend lid krijg je:

 • Toegang tot de Open Huis Natuurcoaching Inspiratiedagen,  oefen je je begeleidingsvaardigheden in én met de natuur, leer je van andere gevorderde welzijnsprofessionals.
 • Kan je deelnemen aan intervisies samen met andere welzijnsprofessionals die werken in en met de natuur.
 • Kan je deelnemen aan het opzetten van samenwerkingen, projecten en themadagen tussen diverse begeleidingsprofessionals, organisaties, verenigingen, … actief op het terrein van begeleiding in én met de natuur.
 • Kan je deelnemen aan vibrerende en lerende netwerken voor kruisbestuiving onder meewerkende leden.
 • Word je geïnspireerd middels relevante artikels, onderzoeken, boeken, nieuws over het vakgebied, en kan je je praktijk hiermee verder onderbouwen.
 • Maak je deel uit van een besloten FB-groep, waarbij we van elkaar kunnen leren. Zowel inhoudelijk als op het vlak van ondernemerschap.
 • Kun je deelnemen aan werkgroepen die ontstaan binnen de werking van de vereniging.

Word nog vandaag lid middels het invullen van onderstaande vragenlijst:

Ik wil graag lid worden!
(max 5 lijnen)
(max 3 lijnen)
Zo ja, vergeet dan niet onderaan de pagina de OHN Engagementsverklaring op te laden en ons deze ondertekend terug te sturen. We vragen je dan ook jouw engagement publiek bekend te maken middels het OHN-vignet dat je van ons zal ontvangen en op je website plaatst. Vervolgens koppel je daar een link aan die verwijst naar de Engagementsverklaring op de website van Open Huis Natuurcoaching vzw. Bij vragen: contact@openhuisnatuurcoaching.org.

STAP3. Je krijgt van ons een factuur toegezonden met uitnodiging tot betaling van het lidgeld. Als je nu nog inschrijft zal dit uitzonderlijk lopen tot eind van 2021.

Hartelijk dank en tot snel!