Wil je als welzijnsprofessional samen met anderen verder meebouwen aan Open Huis Natuurcoaching vzw? Wil je ook samen borg staan voor professionele en kwaliteitsvolle begeleiding in én met de natuur? Dan ontmoeten we je graag!

De fundamenten van Open Huis Natuurcoaching vzw hebben reeds een plek gevonden in geschikte grond. Met een natuurmetafoor zouden we kunnen spreken over een jonge boom waarvan de wortelkluit zich al stevig verankerd heeft in vruchtbare aarde. Ruimte, licht, water en voedsel leveren de juiste krachtbronnen om onze boom te laten groeien en floreren. Zo kan onze gezonde, stevige boom op zijn beurt gastvrij onderdak bieden aan tal van andere wezens. Maar ook voedsel, zuurstof, energie. De krachtbronnen die onze boom nodig heeft zijn welzijnsprofessionals die samen borg staan voor een professionele en kwaliteitsvolle begeleiding in en met de natuur.

Wil jij een krachtbron zijn voor onze boom? 

Dan ontmoeten wij je graag, al dan niet digitaal, naargelang de corona-richtlijnen.

Meld je aan via de vragenlijst verderop.

De eerste stap bestaat er uit lid te worden. Vervolgens nodigen we je graag uit op een van onze OHN-momenten (bijvoorbeeld een zoomsessie, een fysieke activiteit (uiteraard rekening houdend met de corona-maatregelen)) waar we elkaar beter leren kennen. Wil je echter meer info vooraf, dan kan je ons altijd bereiken via contact@openhuisnatuurcoaching.org.

Het lidmaatschap bedraagt 40 €/jaar. Sluit je nu aan, dan loopt deze tot eind december van het jaar. Is het lidmaatschap jou meer waard, dan mag je natuurlijk meer schenken. Jouw bijdrage maakt de werking van de vzw mogelijk (bijvoorbeeld jaarlijkse kosten website, domeinnaam, boekhouding, online platformen, enz…). De bestuursleden en collega’s werken op vrijwillige basis.

Voor bijkomende activiteiten kan het zijn dat we bovenop het lidgeld een minimale kostendekkende bijdrage vragen om de organisatie ervan mogelijk te maken.

Hoe word je OHN-lid?
 1. Kies je soort lidmaatschap
 2. Word je “meewerkend lid”? Laad dan de Engagementsverklaring op en mail ze ondertekend terug naar contact@openhuisnatuurcoaching.org.
 3. Betaal je lidgeld.

STAP 1. Kies je soort lidmaatschap en vul onderstaande vragenlijst in. Vergeet niet op de verzendknop te drukken. Zo weten we dat je wenst lid te worden.

 1. Sympathisant. Je voelt je aangetrokken tot onze missie, visie en werking, terwijl je zelf geen welzijnsprofessional bent die in en met de natuur werkt zoals wij dat beschrijven (zie hier). Als je twijfelt, vraag het gerust eens bij ons na. Je mag je ook altijd opgeven voor vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld de organisatie van een event of dergelijke.
 2. Steunend lid. Als welzijnsprofessional wil je graag deel zijn van ons netwerk, maar ben je nog niet zover dat je de OHN Engagementsverklaring kan ondertekenen (bijv. nog niet voldoende opgeleid, ervaring, praktijk, …). Wel mag je in functie van je verdere groei naar meewerkend lid deelnemen aan bijvoorbeeld de intervisies. In die zin beschouwen we dit soort lidmaatschap als een wandelpad naar meewerkend lid. Je bewandelt het op je eigen tempo en van zodra je voelt dat je je volledig akkoord kan verklaren met de OHN-Engagementverklaring stap je over naar ‘meewerkend lid’.
 • Je maakt deel uit van een besloten FB-groep, waarbij we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren, zowel inhoudelijk als op het vlak van ondernemerschap.
 • Je hebt toegang tot relevante artikels, onderzoeken, boeken, nieuws met betrekking tot het vakgebied waarmee je je praktijk verder kunt onderbouwen.
 • Je neemt deel aan bruisende, lerende netwerken voor kruisbestuiving onder de leden.
 • Je kunt regelmatig deelnemen aan intervisies (mits een kostendekkende bijdrage per intervisie om dit werk mogelijk te maken)

3. Meewerkend lid. Je bent een welzijnsprofessional die in én met de natuur begeleidt, zich alzo graag wenst te positioneren en middels de OHN-Engagementsverklaring toont dat je kiest voor een professionele aanpak. Je schoolt je bij op allerlei manieren in deze materie.

 • Je ondertekent de Engagementsverklaring en publiceert het OHN-vignet duidelijk op je website.
 • Je geniet van dezelfde voordelen als deze van steunend lid.
 • Je krijgt daarbovenop een plek op de website van OHN, waardoor klanten je makkelijk kunnen vinden.
 • Je kunt deelnemen aan werkgroepen die ontstaan binnen de werking van de vereniging.
 • Je kunt deelnemen aan het opzetten van samenwerkingen, projecten en themadagen tussen diverse begeleidingsprofessionals, organisaties, verenigingen, … actief op het terrein van begeleiding in én met de natuur.

Als meewerkend lid betaal je naast het jaarlijks lidgeld eenmalig 100 € indien je graag vermeld wilt worden op de website van OHN.

Word nog vandaag lid middels het invullen van onderstaande vragenlijst:

STAP3. Je krijgt van ons een factuur toegezonden met uitnodiging tot betaling van het lidgeld. Je lidmaatschap loopt vanaf het moment van betaling tot het einde van het jaar.

Hartelijk dank en tot snel!